Ариљска летња музичка манифестација

14. - 29. јул

О Фестивалу

Ариљска летња музичка манифестација, или једноставно АРЛЕММ, је културно едукативна манифестација која заузима посебно место на српској мапи културних догађаја, првенствено због свог јединственог микса уметности, музике и природе. Од 14. до29. јула 2018.године, овај дивни градић у западној Србији ће постати центар културних дешавања по девети пут.
Повезујући визуелне и звучне доживљаје са једне стране, са развојем еколошке свести на другој страни, АРЛЕММ проналази јединствен начин за ширење правих културних врредности код деце и шире заједнице.
АРЛЕММ окупља најеминентније уметнике, професоре, педагоге, из различитих уметничких поља, тако да посетиоци могу посетити велики број различитих концерата класичне, традиционалне, духовне и џез музике, али и предавања, радионице, изложбе... Дешавања се одржавају на различитим локацијама у Ариљу, а као најатрактивнији се издвајају концерти на речном острву Уски Вир, на реци Рзав.
У оквиру АРЛЕММ-а се организује летња школа музике, креативне радионице, јавни часови, Студио духовног певања, и посеан програм едукације за најмљаже полазнике који се први пут сусрећу са класичном музиком.
Када свему томе додамо имена познатих уметника који су већ посетили манифестацију, маестро Јован Колунџија, Стефан Миленковић, Вллатко Стефановски, Слободан Тркуља и многи други, можемо закључити да је АРЛЕММ већ препознат као културни светионик региона.

Пратите Нас